Samenwerken in Uden, een sportinitiatief

De gemeente Uden voert actief beleid in een leven lang sportief bewegen. Daarbij passen de visies van Zeester Meerval en Body Vision Health Club perfect. Lage drempels, persoonlijke aanpak en verantwoord bewegen. Breed toegankelijk en geschikt voor elke uitdaging of ambitie die je zoekt.​

Door samen te gaan werken, kunnen ze een volgende stap zetten in de programma’s die ze aanbieden.​De samenwerking gaat gebruikt worden om in de toekomst voor triatleten programma’s te ontwikkelen die aansluiten op hun sportbehoefte en ambitie. De afgelopen jaren positioneert Zeester-Meerval zich steeds meer als een vereniging waar ook triatleten in een verenigingssfeer, onder professionele begeleiding, kunnen werken aan hun zwemtechniek en zwemconditie. Om deze sporters een nog beter programma aan te bieden, zal er gekeken worden naar mogelijkheid tot krachttraining. Ook de optie om samen te werken met betrekking tot loop- of fietsgroepen zal worden onderzocht en uitgewerkt.​
Daarnaast zullen selectie zwemmers die in het breedtesportprogramma vallen, maar wel competitiewedstrijden voor de vereniging zwemmen, ook de mogelijkheid aangeboden krijgen om aan te sluiten bij deze krachttraining. Dit zorgt ervoor dat deze zwemmers ook de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen en zorgt er daarnaast voor dat deze zwemmers een breder sportaanbod hebben.​

KNZB is trots op het ondernemerschap wat zwemvereniging Zeester Meerval keer op keer laat zien. Al vele jaren exploiteren zij hun eigen Zeester zwembad, waar vele Udenaren hebben leren zwemmen. Met deze samenwerking sluiten Zeester Meerval & Body Vision naadloos aan bij de ambities in de nieuwe Sportvisie van de gemeente Uden. Wij wensen hen veel succes en hopen dat dit initiatief, een leven lang actief blijven, door nog meer Udenaren wordt omarmd.

Voor meer informatie over Zeester-Meerval kunt u vinden via de site, ​http://zeestermeerval.nl. Voor meer informatie over Body Vision en de mogelijkheden die zij aanbieden, kunt u tercht op de site, http://bodyvision.eu.