Hoe hou je jongeren betrokken?

Hoe houden we jongeren betrokken en voorkomen ze dat ze stoppen met sport? Sportclubs over de hele wereld hebben met dit probleem te maken. In de afgelopen twee jaar hebben acht Europese organisaties, waaronder de KNZB, dit thema onder de loep genomen en gezocht naar antwoorden. ​

Europees onderzoek, mede gefinancierd door het Erasmus+ Sport-programma leverde 14 werkacties op, resulterend in een toolkit met kaartspellen die de redenen aangeeft waarom jongeren stoppen met sporten. De toolkit is waardevol voor professionals en vrijwilligers die betrokken zijn bij sportclubs waar jongeren afhaken.​
In maart werden de resultaten gepresenteerd op de ​slotconferentie Keep Youngsters Involved. Het jeugdbestuur van TRB-RES uit Tilburg presenteerde daar hun beleid en activiteiten. Zij gingen naar aanleiding van dit project aan de slag met jeugdparticipatie in hun vereniging. Klik hier en hier voor meer informatie over dit onderwerp en de slimme gratis toolkit met kaartspellen is te vinden op http://www.keepyoungstersinvolved.eu.