Fase 5: Train voor top (senioren)

Leerlijn voeding

  • De sporter kan een berekening maken van zijn energieverbruik
  • De sporter kent de voedingsstoffen (macro-, micronutriënten en vocht), weet wat de invloed is op gezondheid, prestatie en herstel.
  • De sporter heeft inzicht in het kiezen voor de hem of haar benodigde voedingsstoffen en kan de vertaling maken naar de producten en hoeveelheden van de ontbijt, lunch, tussendoortjes en de warme maaltijd.
  • De sporter kent de invloed van alcohol op gezondheid en prestatie.
  • De sporter kent de zin en onzin van voedingssupplement.
  • De sporter kan sportmaaltijden samenstellen en bereiden.
  • De sporter kan hoeveelheid vocht en koolhydraten aanpassen aan de inspanning (training en wedstrijd).
  • De sporter kan zijn maaltijden aanpassen aan inspanning (training en wedstrijd).
  • De sporter leert kritisch kijken naar zijn eigen keuzes met betrekking tot de maaltijden en gebruik van tussendoortjes.
  • De sporter leert naar creatieve oplossingen zoeken, wanneer tijdgebrek, planning en organisatie de keuzes van de maaltijden kunnen beïnvloeden.